Dobrodošli u prirodnu kozmetiku Karbonoir.

Besplatna dostava iznad 50€ !

Sweat potenje

Dijelimo priču 33-godišnje Marjete, koja se od puberteta suočava s prekomjernim znojenjem.

Marjetina priča

Od puberteta nadalje se suočavam s prekomjernim znojenjem.

Na početku se prekomjerno znojenje pojavljivalo samo u stresnim situacijama, poput ispita, mature… no s godinama je postajalo sve gore.

Iako sam na primjer samo nepomično sjedila uz knjige, znoj mi je i dalje tekao od pazuha niz ruke u potocima.

Dezodoransi, antiperspiranti, upijajući jastučići...

Svaki dan bih se tuširala 2-3 puta i barem 3-5 puta se presvlačila. Nakon sat ili dva, opet bih bila ispod tuša.

Uvijek sam imala mokre mrlje ispod pazuha – sve do lakta. To je bilo unatoč dezodoransima, antiperspirantima i upijajućim jastučićima ispod pazuha, koje sam tada mogla kupiti u dm-u.

Vjerujem da nije potrebno objašnjavati koliko je to bilo neugodno.

Posebno ako bi netko primijetio da sam cijela “preznojena” i pitao me jesam li slučajno upravo vježbala ili mi je stvarno tako vruće… U stvari, većinom mi je bilo hladno, ali je znoj svejedno tekao sa mene.

I naravno, nakon sat vremena ili dva, razvio bi se neugodan miris. Često zato nisam skidala jaknu ili kaput, kako mrlje ispod pazuha ne bi bile vidljive i također, da ne bi bilo tako neugodno… Zato sam kao student uvijek nastojala sjediti što dalje od drugih u predavaonicama, ako je to bilo moguće.

Uvijek sam nosila sa sobom barem jednu rezervnu majicu iste boje, kako netko ne bi primijetio da sam se u međuvremenu presvukla.

Liječnici su mi rekli da se prekomjerno znojim vjerojatno zbog stresa ili hormona… malo je vjerojatno i genetski uvjetovano – i to je to. Ništa mi nije puno pomoglo.

100€ mjesečno zbog prekomjernog znojenja

Za skupe antiperspirante iz ljekarne, koje sam uvijek imala na zalihi, i za upijajuće jastučiće, trošila sam oko 100 EUR svaki mjesec.

Ali nažalost, antiperspiranti mi nisu previše pomagali. Činilo se da se neugodan miris razvija malo kasnije nego s običnim dezodoransom. Ali nisam se manje znojila.

Samo dva moguća rješenja za prekomjerno znojenje?

Često sam istraživala koje su moje opcije i pronašla sam dvije – botoks i kirurški zahvat, pri kojem ti odstrane znojne žlijezde.

Botoks nisam željela, jer djeluje samo nekoliko mjeseci, nakon čega moraš ponoviti dozu, što nije jeftino.

Dugo sam razmišljala i odlučila sam se za drugu mogućnost – dakle, kirurški zahvat.

Bolni kirurški zahvat, koji je uspio samo djelomično

Zahvat je vrlo bolan, kao i oporavak. Tada je sve zajedno koštalo više od 1000 EUR. Ali to mi zapravo nije predstavljalo veliki problem, jer sam se stvarno veselila što će te noćne more konačno završiti.

Ali naravno… nekoliko tjedana nakon zahvata, prekomjerno znojenje se ponovno pojavilo. Kako je to moguće?

Kirurg mi je tada priznao da tijekom zahvata očito nije uklonio dovoljno znojnih žlijezda i da se mogu ponovno naručiti za pola godine, da mi postupak ponovi besplatno.

Na kraju sam bila tako razočarana da se nisam odlučila za tako bolan zahvat – i što ako sljedeći put ponovno nešto pođe krivo?

Problemi su ostali

Od tada sam ponovno koristila sve moguće dezodoranse – malo manje sam se zaista znojila, ali sam i dalje nosila sa sobom rezervne majice, uvijek sam imala dezodorans u torbici i u uredu sam se barem 1-2 puta dnevno presvlačila.

Ali problem s neugodnim mirisom je i dalje ostajao.

Majice sam morala zamijeniti vrlo brzo, jer su se zbog mješavine znoja i dezodoransa brzo uništile. Nijednim sredstvom nije bilo moguće ukloniti miris, koji se nakon nekoliko mjeseci ukopao u tkaninu.

Ispitivanje novog dezodoransa

Karbonoirov dezodorans prvi put sam kupila samo tako. Htjela sam isprobati neke od njihovih proizvoda pa sam svojoj narudžbi dodala i dezodorans.

Nisam imala velika očekivanja od njega. To je bio još jedan novi dezodorans koji će me vjerojatno razočarati.

Ujutro sam se namazala s tim dezodoransom, preko njega sam se posprejala s običnim dezodoransom (da slučajno ne bi bilo ništa loše) i dalje sam u uredu nosila rezervnu majicu i dezodorans u spreju.

Deo (8)

Nakon nekoliko mjeseci korištenja ovog novog dezodoransa, primijetila sam da se u uredu već dugo nisam trebala presvlačiti.

Čak i dodatni dezodorans u mojoj torbi ostao je netaknut. Dezodorans u spreju zapravo mi nije bio potreban, jer je Karbonoirov bio dovoljan.

Iako je ponekad bilo vruće, nisam se puno znojila. Neugodan miris nisam osjetila već dugo… Istu majicu bih mogla obući čak 2 dana zaredom, jer uopće nije imala neugodan miris.

Prvo sam pomislila da se očito nešto promijenilo u mom životu – možda imam manje stresa, možda su moji hormoni opet u ravnoteži…

U stvari, nije mi uopće bilo važno zašto – važno je bilo samo da je problem riješen – sada me čak nije sram podići ruke, zagrliti nekoga, skinuti jaknu… sve ono što sam prije izbjegavala.

Deo (8)

Je li sve to stvarno zbog novog dezodoransa?

Pa, jedno jutro sam zaboravila nanijeti dezodorans i tako sam na neugodan način shvatila da se nisam čarobno izliječila prekomjernog znojenja, već da mi ovaj dezodorans zapravo pomaže. 🙂

Na Karbonoirovoj internetskoj stranici piše da njihov dezodorans ne sprječava znojenje, ali ja se barem 80-90% manje znojim ako ga nanesem. I to mi je super, jer se ipak moraš malo znojiti. Samo neka bude u nekoj normalnoj, ljudskoj mjeri.

Prirodni dezodorans (bez aluminija) s aktivnim ugljenom
Prirodni dezodorans (bez aluminija) s aktivnim ugljenom

Zašto bi netko kupovao takav "skup" dezodorans?

U zadnje 2 godine (od kada koristim Karbonoirov dezodorans) uopće se ne opterećujem (prekomjernim) znojenjem. Znojenje je postalo nešto što se događa samo kad vježbam i čak ni tada ne primijetim da bih jako smrdjela.

Kolegice su mi se jednog dana čudile, zašto kupujem takav “skup dezodorans”, kad su “normalni dezodoransi” 2, možda 3 EUR. Ok, kad su čule što sam sve prošla, složile su se sa mnom da ovaj Karbonoirov dezodorans zaista nije skup i da vrijedi svakog evra. 🙂

Inače, tako ili tako mi traje cijeli mjesec – za razliku od dezodoransa u spreju.

Prirodni dezodorans (bez aluminija) s aktivnim ugljenom

Nadam se da će moje “svjedočenje” nekome pomoći. Kolegice su me uvjerile da ga podijelim, jer je to neka takva tema o kojoj je teško govoriti. Pa, kod mene se sve dobro završilo.

Preporučujem Karbonoirov dezodorans svima koji vole lijepo mirisati – ne samo onima koji se prekomjerno znoje. 🙂

Što kažu ostali korisnici Karbonoirovog dezodoransa?

Karmi
Karmi
Read More
Vse čestitke za tako dober deodorant. Ker veliko pretečem sem se že med samim tekom velikokrat zavohala, sedaj te bojazni ni več. Res sem vesela. Pri nas ga uporabljamo vsi.
Magda Ferlan
Magda Ferlan
Read More
Še noben deodotant doslej ni prenesel mojih živčnih izpadov pred javnim nastopanjem, razen Karbonoir. Še več, jaz in moja majica po 24 urah nimava (nikoli) popolnoma nobenega vonja razen kakšnih sledi sivke. Testirano dva tedna ob službi, faksu, selitvi in nasploh natlačenemu urniku, rezultati so (pri meni) neprimerljivi z ostalimi naravnimi ali komercialnimi deodoranti. Srečno še naprej!
Beno
Beno
Read More
Odlicen deodorant. Lepo pomirjajoce disi in na srajcah ne pusca nobenih sledi, povrhu vsega pa je se naraven. Priporocam vsem !
Aleksandra
Aleksandra
Read More
Diši! Imam pa tudi občutek, da se manj potim, ko ga uporabljam. Zdaj komaj vidim, kako agresivni so vsi ostali deodoranti, ker me po nanosu koža pod pazduhami res zapeče, ta naravni deodorant pa je nežen in prijeten 😊
Nastja
Nastja
Read More
Moram rečt, da je ta deo res bomba. Drugih deodorantov sploh ne uporabljam več. Sicer zgleda ta deo zelo drag, ampak zdrži res veliko dlje kot navaden deodorant v spreju. Poleg tega ga ne rabim skoraj nikoli čez dan ponovno nanašati, ker res ne smrdi, tudi če vmes kdaj “zašvicam”. Tako da super 👍
Petra
Petra
Read More
Sama sem bila malo skeptična, glede naravnih deodorantov, kjerkoli sem jih kupila od dm, muller, lekarna.) Zmeraj so bili prisotni tisti rumeni madeži na svetlih temnih oblačilih, sploh pa se to opazi poleti, ko imamo kratka rokava, potem je bil prisoten tisti švic vonj, ko res najbolj švicaš v službi… 🙂 Sedaj ko pa uporabljam deo. KN pa je vonj po švicu minimalen, diši lepo po sivki, namažem si ga celo po rokah, ko sem vozim s kolesom še skoz lepo dišim, pa na majicah ni več rumenih flekov…. TOP TOP TOP Tole je top deodorant, ga ne zamenjam za nobenega VEČ EVER.
Ana Čufer
Ana ČuferDržavna prvakinja v gorskem teku
Read More
Kot športnica, ki se še dodatno nenormalno poti, je zame deodorant res pomemben izdelek in je tudi edini, pri katerem sem zelo izbirčna. Sama sem preizkusila že vrsto deodorantov. Nekaj je vedno šlo narobe. Ali so puščali madeže ali se je še vedno pojavil neprijeten vonj ali pa so bili preveč agresivni. Tako sem tudi Kn naravni deodorant preizkusila malo z rezervo in kar nisem mogla verjeti, da deluje. Po jutranjem nanosu mi zdrži cel dan in ne pušča nobenih madežev. Tudi ne morem se načuditi prijetnemu vonju.
Previous
Next
Prirodni dezodorans (bez aluminija) s aktivnim ugljenom

Naravni deodorant

13,49 €

P.S.: Ako naručiš sada, šaljemo ga već sutra ujutro!
30-DNEVNO JAMSTVO: Bojiš li se da ti dezodorans neće odgovarati? Ne brini! U malo vjerojatnom slučaju da niste zadovoljni dezodoransom, vraćamo vam novac!
Karbooir

30-DNEVNO JAMSTVO
Bojiš li se da ti dezodorans neće odgovarati? Ne brini! U malo vjerojatnom slučaju da niste zadovoljni dezodoransom, vraćamo vam novac!

Zanima li vas još više o Kn dezodoransu?

Prirodni dezodorans (bez aluminija) s aktivnim ugljenom